Välkommen!

Hösten 2020 öppnade vi upp dörren till Vallsäters Skafferi som är ett litet helgbageri med gårdsbutik hemma där vi bor och en självbetjäningsbod utanför som möjliggör försäljning alla dagar i veckan under den varmare delen av året. Vi har en stor trädgård där vi odlar bär, fruktträd, lite pallkragar och bin. Ock så lite udda fleråriga ätbara växter som är perfekta att ha när skaparlusten smyger sig på.

Fokus ligger på surdegsbröd med långa jästider och utan jäst. Men inga regler utan undantag, vi använder en gnutta jäst till poolishen i våra baguetter och i en del frallor. Ibland använder vi en kombination av både jäst och surdeg för att uppnå det resultat vi eftersträvar.

Vi bakar med mjöl från flera av våra fantastiska svenska kvarnar och allt som oftast ekologiskt. Från Wästgötarna tar vi emmerflingor och dinkelmannagryn, från Berte Qvarn tar vi vetemjölet och den oblandade rågsikten, från Limabacka Kvarn tar vi Ölandsvete, Emmer och Svedjeråg och vår honung hämtar vi ifrån Valinge.

Vallsäters Skafferi är en av verksamheterna i bolaget Vallsäter 2:86 Handelsbolag. I bolaget finns även ett finsnickeri, Anders Specialsnickeri, som tillverkar möbler, inredning och allt annat därikring. Namnet Vallsäter kommer ifrån fastigheten där jag och min familj bor. Huset byggdes på 40-talet utav min man Anders morföräldrar Anna och Vallentin, en fastighet som kommit att kallas just Vallsäter.

SKAFFERIET

Vallsäters Skafferi ägs och drivs av Malin Larsson, som brinner för välgjorda matprodukter som är tillagade ifrån grunden på schysta råvaror.

Tillagd i varukorgen